+31570763764 [email protected]

Blue Energy Concepts BV

Ontwikkeling van waterkracht; demonstratie en productieprojecten.

  • FTE (totaal): 3
  • FTE (R&D): 1
  • Investering: 1.000.000 euro
  • Werkgebied: Hernieuwbare energie
  • BVO Kantoor: 50 m2 

 

Over Blue Energy Concepts BV

De combinatie van een commerciële blik op waterkracht projecten met een solide business case en innovatieve, elegante en duurzame oplossingen, leidt Blue Ocean Energy tot vernieuwende projecten, zowel ter demonstratie als voor productie. De focus ligt op Europa, maar het potentiële werkveld omvat de wereld.

Blue Ocean Energy werkt als onafhankelijke organisatie samen met verschillende internationale actoren in de sector waterkracht, waaronder turbineontwikkelaars, onderzoeksinstituten, milieuorganisaties en universiteiten, maar ook financiers en de verschillende lagen van overheden.

Synergie in samenwerking

De demonstratie van vrije stroming turbines in Nederland is lastig te realiseren als gevolg van een tekort aan netwerkcapaciteit. Een combinatie van R&D faciliteiten, de aanwezigheid van ontwikkelingspartners, een grote continu-afnemer van elektriciteit en een nabijgelegen rivier biedt volop kansen voor Blue Energy Concepts.

Synergie met consortium partners

CeraSeals BV

Ontwikkelt technologie voor meerdere typen waterkracht installaties, maar ook voor benodigde afdichtingen.

Fennenoord BV

Kan elektriciteit opwekken vanuit het loosbare water en vanuit de IJssel, voor aandrijven warmtepomp

Werkgebieden

Agribusiness

De agrarische industrie maakt een transitie door. Duurzame eiwitten, optimaal benutten van mineralen, grondstoffen en energie. Kringlooplandbouw ontwikkelt zich op de boerderij, maar zeker ook daarbuiten.

Biobased

In een biobased economy gaat het over het gebruik van biomassa voor niet-voedsel toepassingen. Deze toepassingen zijn bijvoorbeeld inhoudsstoffen, chemicaliën, materialen, transportbrandstoffen en energie.

Circulair

Circulaire economie is een model van productie en consumptie, waarbij materialen en producten zo lang mogelijk worden gedeeld, verhuurd, hergebruikt, hersteld, opgeknapt en gerecycleerd om meer waarde te creëren.

Contactformulier

2 + 3 =

p/a Albertus van Leusenweg 14

(+31)570763764